QuickMenu Save Document

Onze werkwijze

Om jou zorg te kunnen bieden die bij jou past is het belangrijk dat we een goede band met elkaar hebben. Daarnaast moet jij op ons kunnen vertrouwen en wij op jou. Jouw kennis, ervaring en mogelijkheden zijn het uitgangspunt. We kijken dus vooral naar wat je wel kunt en niet naar wat je niet kunt. We bieden je activiteiten aan die jou helpen om een fijn en goed leven te helpen. Deze manier van werken wordt het Triple C model genoemd en is ontwikkeld door de Stichting ASVZ Groep.

Wat kun je verwachten?

Kennismakingsgesprek

Heb je behoefte aan zorg dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek maken we met elkaar kennis. Jij vertelt over jouw zorgvraag en wij leggen uit wie we zijn en wat we je kunnen bieden. Je kunt iemand meenemen naar dit gesprek.
Heb je een wettelijk vertegenwoordiger, dan vragen we je deze persoon in ieder geval mee te brengen.

Intakeprocedure

Heb je een indicatie van het CIZ of de gemeente waar je woont, dan kunnen we starten met de intakeprocedure. Heb je nog geen indicatie en wel behoefte aan zorg? Wij kunnen je helpen met de aanvraag van een indicatie. Tijdens een intakegesprek spreken we met jou en je wettelijk vertegenwoordiger apart. Hierbij gaan we dieper in op jouw zorgvragen. Een intaker of gedragsdeskundige voert namens ons het gesprek. De intakecommissie van Maatman Zorggroep besluit daarna of wij de zorg kunnen bieden die bij jou past.

Zorgovereenkomst

Wanneer je ons aanbod en de voorwaarden accepteert, dan wordt dit vastgelegd in een zorgovereenkomst. Hierin staan de formele afspraken over de zorg.

Zorgplan

De zorg die wij jou bieden leggen we vervolgens vast in een ondersteuningsplan. Daarin staat precies op welke zorg jij kunt rekenen en is het duidelijk wat de afspraken zijn.

De zorg die je krijgt moet bij jou passen. Voordat we deze zorg gaan bieden, kun je kennismaken met de begeleider(s) en kun je, als je hiervan gebruik gaat maken, je nieuwe woonplek gaan bezoeken. Zo krijg je een goede indruk.