QuickMenu Save Document

Onze werkwijze

Kijken naar mogelijkheden

Om zorg te kunnen bieden die past is het belangrijk dat we een goede band met de cliënt hebben. Een betrouwbare relatie is onmisbaar. Wij werken volgens het Triple C model, ontwikkeld door Stichting ASVZ Groep. Niet het probleemgedrag, maar de competenties en mogelijkheden van de cliënt staan centraal. We kijken dus naar wat de persoon wel kan. Daarnaast werken we met de presentietheorie. 

Triple C

Bij het Triple C model ligt de nadruk op het opbouwen van een betrouwbare relatie tussen cliënt en begeleider. Deze relatie biedt houvast. Ook in tijden van stress kunnen zij hierop terugvallen. Daarnaast worden zinvolle activiteiten aangeboden die de ontwikkeling van de cliënt ondersteunen. Ook met cliënten met zeer ernstig probleemgedrag kan een hechtingsrelatie opgebouwd worden. 

Presentietheorie

We nemen de persoon zoals die is en passen hierop onze zorg aan. We helpen de cliënt vanuit de presentietheorie. Deze theorie is gericht op de pijn die de cliënt ervaart als een gevolg van

  • gevoelens van onmacht
  • zich uitgestoten voelen
  • zich genegeerd of onbegrepen voelen
  • eenzaamheid.

De begeleider zoekt niet naar een afzonderlijk en te verhelpen probleem, maar zorgt ervoor dat hij of zij steeds dichtbij is. De begeleider is er voor de cliënt, is present, en stelt zich op als buddy, meedenker en raadgever.

De zorgbehoevende staat op 1

Altijd staan de behoefte, mogelijkheden en wensen van de persoon die zorg vraagt voor ons centraal. Hier passen we niet alleen de zorg op aan, maar ook onze werkwijze, inclusief de intakeprocedure. Welke zorg een persoon nodig heeft wordt vastgesteld in het kennismakingsgesprek en de intakeprocedure die hierop volgt.